SKILLS FOR LIFE
cursus

In een snelle, voortdurend veranderende wereld, is onze krachtige Skills for Life cursus erop gericht om jonge mensen hun capaciteiten zo maximaal mogelijk te laten benutten. Dat bereiken we door hun kernvaardigheden verder te ontwikkelen, hun waarden te toetsen en hun verborgen kwaliteiten naar boven te halen. Vervolgens zijn ze in staat om stappen vooruit te maken; niet alleen direct na de cursus maar ook in toekomst.

SKILLS FOR LIFE CURSUS

Krachtige, langdurige impact

Onze Skills for life cursus is een meeslepende ervaring voor de deelnemers. Zij krijgen activiteiten voorgeschoteld die hen uitdagen buiten hun comfortzone te treden. Onze ervaren trainers weten hen als geen ander te motiveren, te stimuleren en te faciliteren. Daarnaast ervaren ze natuurlijk ook de steun van hun medecursisten; de kracht die ontstaat wanneer een groep mensen daadwerkelijk als een team gaat optreden.

Gewapend met al deze ervaringen en inzichten keren de cursisten na afloop terug naar hun “gewone” leven. Hun zelfvertrouwen is toegenomen, hun aanpak meer doortastend. Ze weten nu immers waar ze toe in staat zijn. Daardoor kunnen ze effectiever met anderen samenwerken en moeilijke situaties beter het hoofd bieden.

Onze  Skills for Life cursus is geaccrediteerd door de International Award for Young People.

Geïnteresseerd in onze Skills for Life cursus?

Wij vertellen u er graag meer over. Mail ons of bel 06-12119655

VEEL GESTELDE VRAGEN

CURSUSSEN

We willen dat onze cursisten gefocust blijven en een maximale ervaring beleven. Daarom is het gebruik van allerlei elektronische apparaten uit den boze. Camera’s zijn uiteraard toegestaan en horloges zelfs noodzakelijk.

Wij zorgen voor alle levensmiddelen en zullen uiteraard zoveel mogelijk rekening proberen te houden met dieetwensen en allergieën.

Zaken voor persoonlijk gebruik zoals bijvoorbeeld kleding en medicatie. Klik hier voor een volledig lijst.

Onze voertalen zijn Nederlands en Engels. Sommige instructeurs spreken echter ook Duits, Frans of Spaans.

DEELNAME

Outward Bound verzorgt alleen trainingen voor groepen afkomstig van scholen, universiteiten of bedrijfsleven. Individuele inschrijving is daarom niet mogelijk.

Enthousiast zijn! Verder vragen wij om een aantal formulieren zo volledig mogelijk in te vullen zodat wij ons optimaal kunnen voorbereiden. U kunt deze hier vinden.

Over het algemeen vormt dat geen probleem. Onze trainers en instructeurs zijn hiervoor getraind en hebben een brede ervaring opgebouwd. Voor alle zekerheid neemt u vooraf contact met ons op zodat we ons optimaal kunnen voorbereiden.

Er zijn geen toegangseisen op dit vlak. Onze cursussen kenmerken zich echter door de fysieke uitdagingen. Hoe fitter u bent, hoe beter u deze kunt aangaan en hoe meer u ervan kunt genieten.

Natuurlijk! Het is wel belangrijk om ons tijdig te benaderen in verband met de strakke planning die we hanteren. We willen namelijk ons team niet overbelasten. Soms zijn trainingen al een jaar vooruit volgeboekt. Klik hier voor ons boekingsformulier.

We hanteren geen standaardtarieven. De prijs is afhankelijk van het aantal dagen, het aantal deelnemers, de locatie, de omvang van ons team enzovoorts. Laat ons weten waar u naar op zoek bent, dan ontwerpen we een programma dat bij uw organisatie past en kunnen we u laten weten wat de kosten zijn.

VEILIGHEID

Outward Bound heeft in de afgelopen 75 jaar een ijzersterke reputatie opgebouwd op dit gebied. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. We hanteren een strikt intern beleid en worden daarnaast elke twee jaar door ons internationale hoofdkantoor aan een extern onderzoek onderworpen.

De deelnemers dienen hun naasten te informeren dat zij niet rechtstreeks bereikbaar zijn. In geval van nood kan de familie contact opnemen met het kantoor van Outward Bound; de medewerkers zullen dan de instructeurs onmiddellijk informeren. De instructeurs zelf beschikken uiteraard over de contactgegevens van de familie van de deelnemers.

Zij doorlopen een intensief trainingsprogramma, niet alleen in Nederland maar ook op de andere Outward Bound-vestigingen. Cursussen kinderpsychologie en het behalen van diverse Eerste hulp-certificaten maken daar onder andere deel van uit. Hun kennis wordt voortdurend bijgespijkerd om

te zorgen dat zij optimaal professioneel kunnen acteren. Elke trainer en instructeur beschikt over een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Outward Bound Nederland

Outward Bound® en de Compass Rose zijn geregistreerde handelsmerken van Outward Bound International. Outward Bound Nederland is een stichting zonder winstoogmerk en is geregistreerd onder nummer 63491419.

Accreditering

Outward Bound International

Outward Bound Nederland maakt deel uit van Outward Bound International, de wereldwijde ledenorganisatie van 34 Outward Bound® scholen.