Onze Aanpak

Outward Bound zijn

Een “authentiek avontuur”, zo omschrijven we de activiteiten die wij aanbieden; het kan ook gezien worden als een reis, zowel letterlijk als figuurlijk. In de buitenlucht, onder leiding van bekwame instructeurs werkt de groep cursisten nauw samen en doet zo nieuwe inzichten en ervaringen op. De volgende zes elementen geven een goed beeld van het avontuur, de reis.

EXPEDITIES
Expedities
Een expeditie kan zowel één als meer dagen duren en over land en water gaan. Er wordt “wild” gekampeerd of gebivakkeerd. Naarmate een expeditie langer duurt neemt de impact ervan op de deelnemers toe. De kans wordt steeds groter dat er “echte” beslissingen moeten vallen, echte verantwoordelijkheid moet worden genomen. Uiteraard met de daarbij horende hoogte- en dieptepunten. Al met al genoeg gebeurtenissen om na afloop op terug te blikken.
EXPEDITIES
Grensverleggende activiteiten
Grensverleggende activiteiten
Cruciale onderdelen van de Outward Bound-ervaring zijn activiteiten in de natuur waarbij de cursisten daadwerkelijk hun grenzen moeten verleggen. Denk bijvoorbeeld aan zeilen op zee of levensreddend surfen als onderdeel van een expeditie. De deelnemers zullen sneller uit hun comfortzone raken en nieuwe ervaringen opdoen waar ze van kunnen leren.
Grensverleggende activiteiten
Zelfredzaam zijn
Zelfredzaam zijn
We moedigen deelnemers aan zelfredzaam te zijn. Dat betekent verantwoordelijkheid nemen, weten hoe te zorgen voor jezelf en voor elkaar. Het vormt een rode draad tijdens activiteiten, beoordelingen, ervaringen, in feite tijdens het gehele verblijf bij Outward Bound. Soms gaat het om het vastmaken van iemand anders schoenveters; soms om het leidinggeven tijdens het peddelen op zee. Wanneer mensen ervaren dat ze zelfredzaam zijn zullen ze eerder geneigd zijn om te handelen en beslissingen te nemen.
Zelfredzaam zijn
De natuurlijke omgeving
De natuurlijke omgeving
Avontuur is in onze ogen onlosmakelijk verbonden met de uitdagingen van de natuur; bergen, stranden, water. Wij bieden onze cursisten de mogelijkheid om dit volledig te ondergaan. Kamperen in het wild, kajakken op zee, fietsen op uitdagende routes. Want wij zijn ervan overtuigd dat het verleggen van je eigen grenzen de blik op jezelf en de wereld om je heen wijder maakt waardoor je meer oog krijgt voor nieuwe invalshoeken.
De natuurlijke omgeving
Maximaal uitgedaagd worden
Maximaal uitgedaagd worden
Uitdaging, jazeker, maar zonder daarbij jouw grens te overschrijden. Ieder individu heeft zijn eigen grens, gebaseerd op vaardigheid, ervaring en vertrouwen. De Outward Bound-instructeurs weten met die grenzen om te gaan en zullen op basis daarvan elke cursist als individu weten uit te dagen en te motiveren. Dat kan heel spannend zijn, maar nooit overweldigend. Door de juiste dosering per cursist toe te passen krijgt iedereen de kans te ervaren waartoe hij of zij werkelijk in staat is.
Maximaal uitgedaagd worden
PROGRESSIEF
Progressief
Een Outward Bound-cursus omvat veel meer dan een serie activiteiten die de groep moet uitvoeren. Het streven is om hen te laten groeien, hen nieuwe vaardigheden te laten opdoen die beklijven, waardoor hun kijk op zichzelf en de wereld om hen heen verandert. De instructeurs faciliteren dat proces zo maximaal mogelijk door, naarmate het programma vordert en zodra dat kan, de verantwoordelijkheid over te dragen aan de groep.
PROGRESSIEF

Outward Bound Nederland

Outward Bound® en de Compass Rose zijn geregistreerde handelsmerken van Outward Bound International. Outward Bound Nederland is een stichting zonder winstoogmerk en is geregistreerd onder nummer 63491419.

Accreditering

Outward Bound International

Outward Bound Nederland maakt deel uit van Outward Bound International, de wereldwijde ledenorganisatie van 34 Outward Bound® scholen.