EEN LEERERVARING DAT JE LEVEN VERANDERT

Elke Outward Bound-cursus voelt als een ontdekkingsreis. We dagen jonge mensen uit hun comfortzone te verlaten waardoor ze anders over zichzelf gaan denken, zich daadwerkelijk anders gaan voelen. Zo bouwen ze persoonlijke, sociale en emotionele vaardigheden op die hen de rest van hun leven goed van pas zullen komen. Boven alles willen we hen het gevoel geven dat de wereld voor hen open ligt. Ze hoeven de kansen alleen maar te grijpen.

Onze cursussen

We werken nauw samen met scholen, hogescholen en andere opleidingsinstituten. Op dit moment bieden wij twee cursussen aan: Skills for Life, bestemd voor jongeren van 14-17 jaar en de Next Generation cursus, gericht op oudere deelnemers, bedoeld om hun inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te vergroten.

SKILLS FOR LIFE CURSUS

Deze cursus is bedoeld voor jongeren van 14-17 jaar. We laten hen vanuit een andere invalshoek naar zichzelf en naar hun leven kijken. Tijdens deze cruciale fase in hun ontwikkeling helpen wij hen hun persoonlijke, sociale en emotionele vaardigheden uit te bouwen en aan te scherpen. Lees verder.

NEXT GENERATION CURSUS

Onze intensieve Next Generation cursus is bedoeld voor jongeren in het hoger onderwijs, werkzoekenden of mensen die aan het begin van hun carrière staan.  We focussen specifiek op inzetbaarheid, arbeidsethos en geven hen handvatten waarmee ze hun capaciteiten verder kunnen ontwikkelen. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan houding en gedrag. Lees verder.

Interesse in een cursus?

Waar bent u naar op zoek? Wij denken graag met u mee. Mail ons of bel 06-12119655

VEELGESTELDE VRAGEN

OVER CURSUSSEN

We willen dat onze cursisten gefocust blijven en een maximale ervaring beleven. Daarom is het gebruik van allerlei elektronische apparaten niet gewenst. Camera’s zijn echter toegestaan en horloges zelfs noodzakelijk.

Wij zorgen voor alle levensmiddelen en zullen uiteraard zoveel mogelijk rekening proberen te houden met dieetwensen en allergieën.

Zaken voor persoonlijk gebruik zoals bijvoorbeeld kleding en medicatie. Klik hier voor een volledig lijst.

Onze voertalen zijn Nederlands en Engels. Sommige instructeurs spreken echter ook Duits, Frans of Spaans.

DEELNAME

Outward Bound verzorgt alleen trainingen voor groepen afkomstig van scholen, universiteiten of bedrijfsleven. Individuele inschrijving is daarom niet mogelijk.

Enthousiast zijn! Verder vragen wij om een aantal formulieren zo volledig mogelijk in te vullen zodat wij ons optimaal kunnen voorbereiden. U kunt deze hier vinden.

Over het algemeen vormt dat geen probleem. Onze trainers en instructeurs zijn hiervoor getraind en hebben een brede ervaring opgebouwd. Voor alle zekerheid neemt u vooraf contact met ons op zodat we ons optimaal kunnen voorbereiden.

Er zijn geen toegangseisen op dit vlak. Onze cursussen kenmerken zich echter door de fysieke uitdagingen. Hoe fitter u bent, hoe beter u deze kunt aangaan en hoe meer u ervan kunt genieten.

Natuurlijk! Het is wel belangrijk om ons tijdig te benaderen in verband met de strakke planning die we hanteren. We willen namelijk ons team niet overbelasten. Soms zijn trainingen al een jaar vooruit volgeboekt. Klik hier voor ons boekingsformulier.

We hanteren geen standaardtarieven. De prijs is afhankelijk van het aantal dagen, het aantal deelnemers, de locatie, de omvang van ons team enzovoorts. Laat ons weten waar u naar op zoek bent, dan ontwerpen we een programma dat bij uw organisatie past en kunnen we laten weten wat de kosten zijn.

VEILIGHEID

Outward Bound heeft in de afgelopen 75 jaar een ijzersterke reputatie opgebouwd op dit gebied. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. We hanteren een strikt intern beleid en worden daarnaast elke twee jaar door aan een extern onderzoek onderworpen.

De deelnemers dienen hun naasten te informeren dat zij niet rechtstreeks bereikbaar zijn. In geval van nood kan de familie contact opnemen met het kantoor van Outward Bound; de medewerkers zullen de instructeurs dan onmiddellijk informeren. De instructeurs zelf beschikken uiteraard over de contactgegevens van de familie van de deelnemers.

Zij doorlopen een intensief trainingsprogramma, niet alleen in Nederland maar ook op de andere Outward Bound-vestigingen. Cursussen kinderpsychologie en het behalen van diverse Eerste hulp-certificaten maken daar onder andere deel van uit. Hun kennis wordt voortdurend bijgespijkerd om te zorgen dat zij optimaal professioneel kunnen acteren. Elke Nederlandse trainer en instructeur beschikt over een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Outward Bound Nederland

Outward Bound® en de Compass Rose zijn geregistreerde handelsmerken van Outward Bound International. Outward Bound Nederland is een stichting zonder winstoogmerk en is geregistreerd onder nummer 63491419.

Accreditering

Outward Bound International

Outward Bound Nederland maakt deel uit van Outward Bound International, de wereldwijde ledenorganisatie van 34 Outward Bound® scholen.