Outward Bound Nederland

WE BRENGEN HET BESTE IN MENSEN NAAR BOVEN!

We dagen jonge mensen uit om anders naar hun leven te gaan kijken. Zich anders, beter te gaan voelen. Hoe we dat doen? Door hun vaardigheden zo te ontwikkelen dat ze op school, op het werk en in de rest van hun leven veel beter uit de verf komen.

- gezien op -

nos
266px-RTL_Nederland.svg
246x0w

OVER ONS

Outward Bound Nederland is een educatieve instelling zonder winstoogmerk. Wij zetten ons in voor jongeren die een stap verder willen komen in hun leven. Daarvoor nemen we ze mee de natuur in en dompelen we ze onder in avontuurlijke en uitdagende programma’s. Al lerend doen ze waardevolle 21ste eeuwse vaardigheden op die ze goed kunnen gebruiken in het dagelijks leven.

Ook bedrijven huren ons steeds vaker in; om trainingen te geven of ontwikkeltrajecten te begeleiden. We bieden ook maatwerkcursussen aan op het gebied van leiderschap en teamontwikkeling. Lees meer. Lees verder.

WAAROM OUTWARD BOUND UNIEK IS

Bij een Outward Bound-programma staat leren door ervaring en het positieve effect dat dat heeft op een individu voorop. Onze trainers zijn gepokt en gemazeld en leiden de studenten door een zeer effectief proces; altijd in een inspirerende en uitdagende omgeving. We noemen dit de 3 P’s – People, Process en Place. De combinatie hiervan is de basis van ons succes en onderscheidt ons van anderen.

Cursussen
Voor jonge
mensen in Nederland

Onze cursussen zijn erop gericht om jonge mensen hun capaciteiten zo maximaal mogelijk te laten benutten. Dat bereiken we door hun kernvaardigheden verder te ontwikkelen, hun waarden te toetsen en hun verborgen kwaliteiten naar boven te halen. Vervolgens zijn ze in staat om stappen vooruit te maken; niet alleen direct na de cursus maar ook in de toekomst. Lees verder.

CURSUSSEN MET EEN KRACHTIGE, DUURZAME IMPACT

Als het om onze cursussen gaat werken we nauw samen met scholen, hogescholen en andere opleidingsinstituten. Zij zijn onze sparring partners; ze denken mee met de opzet van de cursussen en houden ons scherp. We bieden op dit moment twee cursussen aan.

De cursus Skills for Life is bestemd voor jongeren van 14-17 jaar; de cursus Next Generation richt zich juist op oudere deelnemers.

Skills for Life Cursus

Deze cursus is bedoeld voor jongeren van 14-17 jaar. We laten hen vanuit een andere invalshoek naar zichzelf en naar hun leven kijken. Tijdens deze cruciale fase in hun ontwikkeling helpen wij hen hun persoonlijke, sociale en emotionele vaardigheden uit te bouwen en aan te scherpen. Lees verder.

Next Generation Cursus

Onze intensieve Next Generation cursus is bedoeld voor jongeren in het hoger onderwijs, werkzoekenden of mensen die aan het begin van hun carrière staan.  We focussen specifiek op inzetbaarheid, arbeidsethos en geven hen handvatten waarmee ze hun capaciteiten verder kunnen ontwikkelen. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan houding en gedrag. Lees verder.

Latest from OUR blog

Taking a Growth Mindset Outdoors

Taking a Growth Mindset Outdoors

How We Develop a Growth Mindset in Our Outdoor Courses.
The Science of Character

The Science of Character

Watch This Video To Learn More About The Science Of Character.
Developing Mental Toughness

Developing Mental Toughness

Improving Your Resilience, Wellbeing and Performance.
9 Ways to Make the Most of Your Outward Bound Adventure

9 Ways to Make the Most of Your Outward Bound Adventure

Having an open mind is THE best piece of advice we can give you.

Meld je aan voor

Onze Nieuwsbrief

We houden je dan op de hoogte van al onze activiteiten en vertellen je de laatste nieuwtjes.

Outward Bound Nederland

Outward Bound® en de Compass Rose zijn geregistreerde handelsmerken van Outward Bound International. Outward Bound Nederland is een stichting zonder winstoogmerk en is geregistreerd onder nummer 63491419.

Accreditering

Outward Bound International

Outward Bound Nederland maakt deel uit van Outward Bound International, de wereldwijde ledenorganisatie van 34 Outward Bound® scholen.